Skip to content Skip to footer
80808080
Ready To Go
meterra otel inalt special si super aliaje
despre noi

Meterra SA

Meterra SA este o oțelărie modernă specializată în producția de oțeluri speciale înalt aliate și super aliaje de specialitate pentru industria aerospațială, industria de apărare, industria de generare a energiei (centrale nucleare, generatoare eoliene și piese, alte sectoare energetice), industria petrolului și gazelor, industria metalurgică, industria grea, utilaje unelte etc., fiind singura capacitate de producție de acest tip din regiune.

L – V: 8 AM – 16:30 PM
S: Închis
D: Închis

Ce Oferim

Oțel înalt aliat și super aliaje

Compania are capacitatea de a produce oțel înalt aliat și super aliaje pentru o varietate de industrii cu cerere mare, inclusiv industria aerospațială, apărare, generarea de energie (eoliană, nucleară, petrol și gaz), scule și mașini, industria auto și metalurgie.

Cuptor de topire și turnare în vid de 8 tone

VIDP 1000

Cuptor de degazare și turnare în vid (VIDP), produs de ALD Vacuum Technologies GmbH din Germania. Reprezintă o nouă generație de cuptoare. Produce aliaje ultra-pure folosind tehnologia tradițională de topire în vid (VIM). Funcționează 350 de zile/an, cu o încărcătură solidă de 8000 – 12000 tone, rezultând o capacitate totală anuală de 12000 tone.

Cuptor de topire și turnare în vid
Lingouri și piese turnate care pot fi produse pe instalația de prelucrare în vid VIDP Topirea și turnarea sunt efectuate pe un cuptor cu inducție în vid cu control total al degazării și al curățeniei și al repetabilității topiturii.
Mărimea și volumul lingourilor produse pot fi adaptate pentru a se potrivi cerințelor utilizatorului final, în funcție de cantitatea de aliaj cerută de utilizatorul final. Diametrul barei de stocare produsă depinde în totalitate de intrarea din partea utilizatorului final, deoarece avem capacități de matriță variind de la 75 mm diametru până la 150 mm diametru.

Dimensiunile lingoului, pentru forjare la cald direct:

 • 11x13x55 inci
 • 11x15x60 inci
 • 14x17x65 inci
 • 17x21x60 inci
 • 20x24x65 inci
  Greutăți lingouri: 1000 Kg, 1250 Kg, 1900 Kg, 2700 Kg, 38000 Kg.
  Pentru retopire pe instalația ESR:
  Dimensiuni lingou:
 • Ø 200 – Ø 280 mm (diametru) x 3000 mm (lungime).
  Greutate electrod: 1400 – 1500 Kg.
ALD-ESR cuptor retopire
Unitate de rafinare și retopire electrozi sub flux de zgură

ALD-ESR

Funcționează 350 zile/an, cu o capacitate anuală de 1800 – 2700 tone.
Echipamentul permite economisirea energiei electrice (prin absența unei faze intermediare, deoarece masa de topire este preluată direct între VIDP și cuptorul cu inducție a aerului) și economisirea feroaliajului și economisirea importantă a costurilor de exploatare.

Dimensiuni actualelor lingouri: Ø 320 și Ø 350 mm.

Lingouri care pot fi produse pe instalația de prelucrare în vid VIDP+ESR:
Dimensiuni lingou: (Ø250-Ø350) mm x 1800mm.
Greutate maximă lingoului: 1300 Kg.

Lingouri dezvoltate pe instalația VIDP și retopite pe instalația ESR-ALD.
Lingourile retopite electric sub zgură sunt destinate forjării la cald.
Dimensiuni:
• diametru 250 mm,
• diametru 350 mm/lungime 1800 mm,
• greutate maximă 1300 Kg.

CUPTOR DE INDUCȚIE A AERULUI

AJAX MAGNETHERMIC

Este echipat cu două creuzete de partajare a puterii, fiecare cu o capacitate de 6,0 tone. Funcționând 350 de zile pe an, acest cuptor poate produce până la 30.000 de tone de oțel anual, inclusiv echipamentele de turnare necesare. O parte din această producție ar putea fi furnizată ca pornire lichidă în cuptorul cu vid numai pentru un creuzet dedicat.

Cuptor cu inducție a aerului

Echipamentele METERRA sunt potrivite pentru a produce:

 • Grade de otel pentru scule la lucru la cald: turnare sub presiune, scule de forjare, forjare la matrice, laminare la cald.
 • Oteluri rapide pentru prelucrare mecanică.
 • Grade de oțel inoxidabil martensitic și austenitic.
 • Grade de otel refractar aliat înalt.

Pentru grade speciale precum: duplex, maraging sau super aliaje pe bază de Nichel/Cobalt, specialiștii germani foarte bine pregatiți pot oferi, la cerere, asistență tehnică.

Inovăm și Producem Rezultate

Adresă

Str. Portului nr. 1,
Zona Liberă Giurgiu

România

Newsletter

Meterra SA © 2024. Toate drepturile rezervate.